28 Eylül 2015 Pazartesi

Bir annenin seyahatnamesi ...


         Sürekli bir yerlere kaçamak geziler yapıp, sanki hayat her an bitecek de ne kadar yer görsem o kadar iyidir düşüncesinden, hep bir yerlere kaçtım. Kaçtım dediysem ya arkadaşlarımla yada eşimle :) Tek başına gezme fikrine nedense ezelden beri çok sıcak bakamadım çünkü zaten işim gereği çoğu zaman tek başıma bir otel odasında gezip, yine tek başıma bir restoranda yemek yiyordum..


         Gezdim, tozdum, gördüm da gel gelelim oturup bir yere not almaya gelince o olayı bir türlü oturtamadım. Ta ki, bir arkadaşım birgün "Ya siz Budapeşte de hangi otelde kalmıştınız?" bir diğerinin "Viyana da yediğiniz shinitzel cinin adı neydi?" sorularını duyana kadar. Sonra dedim ki kendi kendime, Deniz tamam sen görsel hafızana güveniyorsun ama gittiğin yerler artık Türkiye ile sınırlı değil ve senin artık bunları not etmen gerekiyor. Üstüne üstlük artık birde çocuğun var hafızan eskisi kadar iyi değil :)


      Sonra bir defter oluşturmaya başladım özene bezene ama ona da yazmak zaman istiyor.. Oysa ki benim çalışmak, kızımla ilgilenmek, yemek yapmak ve gezmek dışında çok az zamanım kalıyor ve o zamanda da açıkçası kafamdakileri yazmak yerine, yeni şeyler okumak istediğim için kitap okumaya çalışıyorum..


         Sonra bir iki arkadaşım deftere yazacağına blog oluştursana dedi. Hem sen gezilere gitmeden önce okuyorsun, başkaları da senin yazdıklarını okusun dedi. Aslında mantıklı ama beceremem filan dedim.. Sonra düşündüm de günümün yarısından fazlası bilgisayar önünde geçiyor. Aslında neden olmasın?


         Şimdi buradayım! Eski gezilerimden ne kadar hatırlarım bilmiyorum ama resimlerine bakınca belki bana (otel isimleri olmasa da) bir şeyler anımsatır.


         Bu arada evliyim ve çocukluyum :) ama Allah bana (şükürler olsun ki) kafama göre bir eş ve bir kız verdiği için, kızım 2 aylık olduğundan beri benimle her yere geliyor. Bildiğiniz çanta misali her yere taşıdık onuda :) Şöyle diyebilirim ki; şuan 2 yaşında ama 10'a yakın ülkeyi bir o kadar da Türkiye deki şehirleri gördü. İşim gereği de çok seyahat eden biriyim ve bütün bunlar beni gezmekten soğutmadı evet ama eskiden sadece kendim için hazırladığım bavulu şimdi 3 kişi için hazırlamak açıkçası beni strese sokuyor :( Diyebilirim ki gezmenin benim üzerimdeki tek negatif etkisi :(


Başlayalım bakalım :)
Deniz



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder