20 Haziran 2014 Cuma

Sırbistan - Belgrad




        Yine Pegasus un bir kampanyasıyla gözümüzü Belgrad da açtık :) Belgrad bizim bildiğimiz orman gibi yemyeşil koca bir şehir diye duymuştum ve merak ettim. Bir şehir ne kadar yeşil olabilirdi acaba diye??
        Otel rezervasyonumuzu öncesinden yapmıştık.. Daha önceki okuduğum yorumlardan bir otel ismi not etmiştim. Otel demeyelim de, pansiyon gibi birşey diyelim.. Sava Nehrinin üzerinde eski bir geminin restore edilmiş hali.. Ama restore den yenilenmiş sonucu çıkarmayın, sadece konaklamaya uygun hale getirilmiş. Değişik ve ilginç bir tecrübe! Denemenizi tavsiye ederim. O bölgede çok fazla seçenek vardı.. Bizimkinin ismi Jahting klub Kej  di. 3 gece için 144 Euro vermiştik (kahvaltı hariç)   

          Belgrad; Tuna ve Sava Nehirlerinin kesiştiği konumda kurulmuş. Ee tabi nehirlerin bu kadar yakınınızda olması ve bu kadar yeşillikleri barındırması, bol bol sineğinde sizinle birlikte yaşaması demek olduğunu tahmin etmişsinizdir sanırım. Nehrin üzerinde çok fazla sayıda sinek vardı. Biz daha öncesinden uyarıldığımız için yanımıza özellikle 10 aylık kızım için sinek kovucu spreyler aldım. Her ne kadar bunları kullanmayı çok tasvip etmesem de, sineklerdeki mikrop mu yoksa bunlar mı diye düşünüp kimi zaman mecbur kaldım diyelim.. 

          Otelde sabah kalvaltısı mevcut ama benim gibi Türk çayı arayan bir insan için sıkıntılı tabi ki, çünkü yeşil çay getiriyorlar. (Sonraki gezilerimde bunun önlemini artık yanımda çay taşıyarak aldığımı belirtmek isterim :) ) Onun dışında otel gayet şirin ve manzarası güzel bir yerdi..

          Bizim otelimiz Nova Beograd yakasında kalıyordu. Karşı tarafı ise tarihi yerleri görebileceğiniz Stari Grad.. Biz 10 aylık bebekle hergün karşı tarafa yürüyorduk ama illa taksiyle geçecekseniz 10 dk tutmayacak uzaklıkta. Ama evet gezilecek yerler karşı tarafta. Eğer yürümeyi düşünüyorsanız şehirleri ayıran Sava Nehrinin üstüne inşa edilmiş bu köprü yolcuğunu yapıyorsunuz ve bence manzarası da oldukça keyifli!

Otelimiz diğer tarafında çok yeşillik bir alana sahip park vardı. Ve alışveriş merkezi de parkın bitimindeydi. Hatta ilk gittiğimiz akşam sıcak bir şeyler yemek için malesef en yakın yer olan alışveriş merkezine gittik. Malesef diyorum ama yemekleri güzeldi, sadece alışveriş merkezlerini sevmediğim için malesef dedim :(





Kale ye giderken arnavut kaldırımlı yollardan geçiliyor..






Nerelere gidilir de öncelikle not ettiğimiz yerlerden biri tabi ki Sırbistan kalesiydi.. Bize yürüme yolu çok var, zaten bebeğinizde var en tepeye çıkamazsınız dediler ama halt etmişler. Gayet de güzel çıktık kalenin tepesine :) Ve buda kızımın kalenin tepesinden vermiş olduğu poz :)




   

         Dönüşünde de nehir kenarında balık önermişlerdi ve bizde o balıkçıyı aradık. Sanırım şuan size isim veremeyeceğim ama Kaleye giden yolun alt paralelinde sahilde kalıyor. Balık tabiki bizim deniz balıklarımızın yanından geçemez ama, nehir balığı olarak da oldukça lezzetliydi.. Ve tabi ki sırp birası..



         


 Görülecek bir diğer yerde KALEMEGDAN dı. Stari Grad tarafında burasıda. Ve yine tahmin edeceğiniz gibi oldukça yeşil bir alan. Türkçe ismi Kale Meydanı..Oldukça kalabalık burası ama bir o kadar da sakin ve kafa dinlenilebilecek bir alan..




        Evet Sırp Kızları oldukça güzeldi. Buraya resimlerini koymayacağım ama gittiğiniz her yerde çok güzel fizikli ve yanlarında birer ikişer çocuk olan kızlarla karşılaşabilirsiniz. Hıı tabi bekarları da vardır ama ben çocuklu olduğum için daha çok hem çocuklu, hem böyle fiziğe sahip şeklinde şaşırarak onları izledim diyebilirim. Sanırım bekarları eşime sormak lazım :)


Cumhuriyet Meydanı